Καλάθι αγορών English
Προϊόντα
•   ΘΕΡΜΑΝΣΗ
•   ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
•   ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ
•   ΔΟΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ
•   ΦΙΛΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
•   ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
•   ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΟΜΠΕΣ
•   ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Νέα Προϊόντα

 

 

Ηλιακά Συστήματα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας

Ηλιακά Συστήματα Βεβιασμένης Κυκλοφορίας

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ HELIOAKMI {ΗΛΙΟΑΚΜΗ-MEGASUN} ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ, ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ .

Τα ηλιοθερμικά συστήματα αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπουν σε θερμική. Η διαφορά τους με τα φωτοβολταϊκά είναι ότι μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια απευθείας σε θερμική και όχι σε ηλεκτρική.

Τα ηλιοθερμικά συστήματα χρησιμοποιούνται σε κεντρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας, αλλά και σε νοικοκυριά για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών (ζεστό νερό, θέρμανση).

Οικιακή Χρήση
Ο τρόπος λειτουργίας και η αρχιτεκτονική των οικιακών ηλιοθερμικών συστημάτων είναι αρκετά απλός. Αποτελούνται από έναν ηλιακό συλλέκτη, ένα ταμιευτήρα και ένα σύστημα σύνδεσης με το κεντρικό δίκτυο. Ο ηλιακός συλλέκτης απαρτίζεται από μία απορροφητική πλάκα, η οποία περιέχει αγωγούς από τους οποίους διέρχεται το προς θέρμανση ρευστό. Η απορροφητική πλάκα περιέχεται σε ένα αεροστεγές και αδιάβροχο πλαίσιο, το οποίο είναι καλυμμένο από την πλευρά του ηλίου με γυαλί η διαφανές ανθεκτικό πλαστικό και από την άλλη με θερμομονωτικό υλικό. Η απορροφητική πλάκα για να απορροφά το μέγιστο της προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας είναι μαύρη και ματ και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της προκύπτουν από ποικίλες τεχνικές (ηλεκτροχημικές κά) προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα της πλάκας. Οι ηλιακοί συλλέκτες διακρίνονται σε επίπεδους συλλέκτες και σε συλλέκτες κενού. Ο ταμιευτήρας κατασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο που κατασκευάζονται οι συμβατικοί θερμοσίφωνες. Δηλαδή αποτελείται από έναν μεταλλικό κύλινδρο ο οποίος περιέχει θερμομονωτική επένδυση, για την διατήρηση της θερμοκρασίας του ρευστού.

Τα πλεονεκτήματα των ηλιοθερμικών συστημάτων είναι αρκετά, καθώς σε εφαρμογές μεγάλης κλίμακας το κόστος τους μπορεί να είναι μικρότερο από τα φωτοβολταϊκά ή άλλες μεθόδους παραγωγής ενέργειας. Σε οικιακές εφαρμογές, η τοποθέτηση και η χρήση τους είναι αρκετά πιο οικονομική, σε σχέση με άλλες μεθόδους παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Γι’ αυτό το λόγο η χρήση τους στα νοικοκυριά είναι πολύ διαδεδομένη. Ακόμα, δε χρησιμοποιούν τοξικά υλικά όπως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις με τα φωτοβολταϊκά και δε χρειάζονται ειδικούς χειρισμούς για την αποκατάστασή τους στο τέλος της ζωής τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία προσφοράΠελάτες

 

Ster Century
Hotel Nikopolis
Hotel El Greco
HOTEL LUXEMBOURG

Προσφορές
Κατασκευή και Εμπορία Κλιματισμού
και μηχανημάτων κλιματισμού
Λαχανά 35
Λαγκαδάς Θεσ/νίκης
Τηλ & Fax:
2394 111 178


active³ 4.9 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης